Afbeelding

Bert Verstraaten organiseert Walk to be Fit in Bennekom: ‘Je merkt direct een verbetering van je conditie’

30 september 2023 om 14:27 Activiteiten

BENNEKOM Lekker wandelen in de mooie bosrijke omgeving van Bennekom, een bezigheid die heel veel Bennekommers veelal dagelijks al doen. Maar als je daarbij ook nog aan je fitheid wilt werken is Walk to be Fit een aanrader. Ga in gesprek met Bert Verstraaten en je weet al snel het hoe en waarom. ,,Het is een ideale buitenactiviteit, waarbij je door de variatie in wandeltempo’s al direct een verbetering van je conditie ervaart.”

door Dick Martens

Het is een korte samenvatting van ‘de wandelmonoloog’ die Bert (72), die voor zijn pensionering als docent Lichamelijk Opvoeding werkte en ook nog bijscholingen volgde voor Sportief Wandel-, Nordic Walking-, Skike-, Rolski- en Langlauftrainer, eenmaal op zijn praatstoel, alleen even onderbreekt voor een door zijn partner aangereikt chocolaatje. ,,Je traint lekker met elkaar. Dat geeft je ook een extra stimulans om een goede conditie op te bouwen of te behouden.” 

OPBOUW VAN DE TRAINING

,,Ik begin met inwandelen, we doen vervolgens een warming-up”, legt Verstraaten uit. ,,Het middelste gedeelte van de training is opgebouwd uit gevarieerde wandeltempo’s waarbij de mensen ieder hun eigen tempo lopen, afgewisseld met herstelmomenten. We spelen met de arbeids-rust-verhouding en sluiten af met uitlopen. Voor de mensen die een goede conditie hebben is de training uitdagend en maak je meer kilometers. Met een mindere conditie kan je rustig je tempo en de kilometers gaan uitbreiden om vervolgens zelf te ervaren, dat je met wandelen echt een prima conditie opbouwt.” 

LEEFTIJD GEEN BELEMMERING

We verzamelen elke dinsdagmorgen om 9.00 uur op de parkeerplaats bij Kasteel Hoekelum en een eerste kennismakingstraining is gratis. Ik doe dit inmiddels al meer dan 22 jaar, we hebben nog deelnemers die erbij zijn vanaf het eerste uur, zoals Tanny van Dis bijvoorbeeld. Zij was de aanzet voor mij om Walk to be Fit op te starten. Ze is onlangs op 90-jarige leeftijd gestopt, maar deed altijd lekker mee. Een voorbeeld, dat leeftijd dus geen belemmering hoeft te zijn.” 

Voor info: www.denegenberg.nl of mail naar info@denegenberg.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie