Het JON: Jong muzikaal toptalent
Het JON: Jong muzikaal toptalent Veerle Bastiaansen

Jong Muzikaal toptalent on tour: Het Jeugdorkest Nederland op Wintertournee

7 december 2023 om 14:53 Activiteiten Deel je nieuws

De musici zijn jong, de muziek is stralend en volwassen. In het Jeugdorkest Nederland spelen muzikale talenten van tussen de 14 en 21 jaar die deel uitmaken van het toptalenten-ontwikkelingsprogramma van de Nationale Jeugdorkesten Nederland en die aan het begin staan van een carrière als professioneel orkestmusicus. Rond de jaarwisseling toeren zij rond in de provincie Gelderland met muziek van Verdi, Moessorgski en Tomasi. Op 29 december strijkt het orkest neer in het Akoesticum. 

Onder de leiding van dirigent Jurjen Hempel weten de jonge artiesten op indrukwekkende wijze de negentiende- en twintigste-eeuwse werken gestalte te geven. Op het programma staan Verdi’s hartstochtelijke ouverture “La forza del destino”, gevolgd door het virtuoze altsaxofoonconcert van Henri Tomasi, met als solist Prinses Christina Concours-finalist António Paulo Martins Melo. Moessorgski’s  meesterwerk “Schilderijen van een Tentoonstelling” vormt het sluitstuk van het programma, in een schitterende bewerking door Maurice Ravel. Dit stuk is een muzikale wandeling door een kunstgalerij, waarbij elk schilderij tot leven komt door de muziek.

Maak kennis met de muzikale toppers van morgen en reserveer kaarten voor een voorstelling vol muzikale magie met het Jeugdorkest Nederland.

Het Jeugdorkest Nederland, het Nationaal Jeugdorkest en het Jong Metropole maken deel uit van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, het nationale platform voor de ontwikkeling van jong muzikaal toptalent.

Kaarten regulier € 27,50, Jongeren tot 30 jaar € 10. Informatie en tickets via www.jeugdorkest.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie