Stefan Huibers (links) met teamleider Rob van Beek.
Stefan Huibers (links) met teamleider Rob van Beek. Ted Walker Fotografie

Van auto’s verkopen naar ICT-problemen oplossen

23 januari 2023 om 21:07 Baan Dichtbij

EDE Bij het zoeken naar een nieuwe baan denkt niet iedereen gelijk aan een baan in de ICT. Er zijn echter een heleboel vacatures in te vullen op de ICT-arbeidsmarkt en de baankansen zijn divers. En ervaring is lang niet altijd nodig. Dus wie toe is aan een carrièreswitch…

Stefan Huibers was dat wel. Vandaag de dag is hij ICT’er bij Xantion ICT in Ede. „Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de automotivebranche en daar heb ook heel gericht een opleiding voor gedaan. Maar na tien jaar merkte ik dat het tijd was voor iets anders, ik had het wel een beetje gezien. Dan ga je nadenken en ik wist dat Xantion ICT verschillende automotivebedrijven als klant had. Dat is tenminste één raakvlak”, dacht Huibers. „Dus zonder enige werkervaring, maar met veel affiniteit en voorliefde voor IT – of het zien van überhaupt een vacature – belde ik met het ICT-bedrijf en ik mocht langskomen voor een kop koffie.”

AAN DE SLAG En zo geschiedde. Xantion creëerde een interessante werkplek voor Huibers en na het lopen van een korte snuffelstage kon hij aan de slag. „Dat is nu drie jaar geleden en in die tijd heb ik veel geleerd. Ik ben onder aan de ladder begonnen, maar collega’s staan voor je klaar en helpen je bij vragen. En na het afronden van een aantal interne opleidingen sta ik nu stevig in mijn schoenen. Er werd mij tijdens mijn sollicitatie perspectief geboden en dat wordt ook waargemaakt.”

MEET & GREET IN DE ICT „Men denkt dat het moeilijk werk is en dat je er zonder gerichte opleiding niet terechtkan. Ik kon natuurlijk met een computer omgaan, maar databases, codes en programmeren? Daar had ik echt geen verstand van. Maar binnen de ICT heb je zoveel verschillende facetten, we werken bij Xantion in teams en iedereen heeft zo zijn eigen expertise.” 

Huibers raadt mensen aan om een bezoek te brengen aan de ‘Meet & Greet in de ICT’ op 2 februari in Ede. „Onder andere mijn teamleider is daarbij aanwezig en hij kan al je vragen beantwoorden en twijfels wegnemen! Draai gewoon een dagje mee; dat heb ik ook gedaan en ik zit echt op mijn plek.”

Meld je hier aan voor ‘Meet & Greet in de ICT’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie