'Yesterday'

3 oktober 2018 om 11:30 Lokaal/Column

,,Ik ben niet oud, ik ben op leeftijd", zei Charles Aznavour nog niet zo lang geleden. De Franse chansonnier stond op 94-jarige leeftijd nog steeds op de podia, maar afgelopen maandag is hij dan toch overleden.

Het is gek hoe muziek die je als tiener verafschuwde later in een ander daglicht komen te staan. Want liedjes als 'She' en 'Yesterday when I was young' staan bol van de hartstocht. De man met dat innemende stemgeluid schreef meer dan 1.400 liedjes en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd.

Nog zo'n icoon, maar dan nog springlevend, is Paul McCartney. De 76-jarige zanger/bassist van The Beatles bracht in september zelfs nog een nieuw album uit. De carpool karaoke die hij deze zomer deed met James Corden is vermakelijk (zie YouTube). Vooral omdat de twee al zingend door Liverpool rijden (,,Baby you can drive my car!"), de stad waar de Beatle opgroeide. Geweldig hoe ze de dame 'verrassen' in het stulpje waar kleine Paul zijn eerste voetstappen zette.

De ster gaat 'spontaan' achter een piano en zingt 'When I'm sixty four'. In no-time verzamelt zich voor het huis een horde fans. De waardering en het respect voor de muziek van 'The Fab Four' lijkt alleen maar te zijn toegenomen in de loop der jaren. Liedjes als 'Yesterday', 'The long and winding road', 'Blackbird' en een berg andere blijven dan ook van ongekende schoonheid.

Van de lichte naar de klassieke muziek is een flinke stap en onze 'eigen' Tineke Roseboom is veel jonger dan Aznavour en McCartney. Maar de Bennekomse sopraan timmert ook aan de weg. Op Facebook plaatste ze juist een filmpje, waarbij twee musici haar begeleiden op hobo en houten dwarsfluit. Ze laat een fraaie interpretatie horen van een lied uit de Matthäus Passion van Bach. Laten we hopen dat ze op 76-jarige leeftijd ook nog plaats mag nemen in de karaoke-taxi bij de Matthijs van Nieuwkerk uit die tijd. En dat Tineke op 94-jarige leeftijd nog luisteraars op een podium in vervoering brengt. En dat mag dan best weer in de Alexanderkerk en over de Dorpsstraat in Bennekom.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie