Aap in kerstboom

14 november 2018 om 09:12 Lokaal/Column

Op televisie zag ik dat een groot Nederlands bedrijf nu al massaal allerlei kerstbomen exporteert naar verre oorden. Van de fijnspar tot de Nordmann. Niet alleen de vorm, ook de geur schijnt er toe te doen. ,,Mensen willen geen geëikte kerstboom meer", hoorde ik de verslaggever grappig zeggen.

Ik vraag me af of er nu ook kerstbomen geëxporteerd worden naar de contreien van Los Angeles in Californië. Want daar kan de bevolking wel wat groen en steun gebruiken. Wat een drama voltrekt zich hier door desastreuze bosbranden. Hoe wrang en cynisch klinkt dan een plaatsnaam als Paradise, want de asvlaktes met verkoolde boompjes doen in de verste verte niet paradijselijk aan.

Gisteravond hoorde ik nog bij Platform Goudsberg hoe gelukkig wij ons mogen prijzen met het prachtige natuurschoon dat de Veluwe ons biedt. Hier geen bosbrand alstublieft!

Simia Buitensport laat in het klimbos - op het terrein van De Hartenberg - jong en oud aan den lijve ervaren hoe je dicht bij die natuur kunt blijven. Een buitengewone beleving, door als een aap in bomen te klimmen en te klauteren. Je voelt je daar ongetwijfeld als Tarzan tussen je mede-primaten.

Nu wil Simia graag verhuizen naar het Uilenbos in de Lunterse bossen. Ik weet niet precies tussen wat voor bomen de touwladders worden gehangen, maar het zullen vast geen verfijnde kerstboompjes zijn. Daar kan en wil geen aap in rondhangen. En laten we vooral hopen dat onze eiken- en beukenbomen hier bespaard blijven van een vernietigende bosbrand. Dan zijn we pas echt in de aap gelogeerd.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie