Tanden laten zien

13 februari 2019 om 11:45 Lokaal/Column

Politiehond Biko stond vorige week in de schijnwerpers, omdat hij een vechtersbaas in zijn been beet. De man wist immers niet van ophouden met knokken. Het afgelopen weekend waren de rollen omgedraaid. Nou ja, niet 'man bijt hond', maar 'man bijt man'. Een jongen probeerde een ruzie te sussen, met als gevolg dat een onverlaat hem als een soort 'Hannibal the cannibal' te lijf ging. Deze mafkees zette zijn tanden in de neus van de vredestichter, zodat die even later tien hechtingen moest laten zetten. Het moet niet gekker worden.

Binnenkort komt de befaamde Rico Verhoeven in onze regio aan jongeren vertellen hoe je met open vizier moet strijden. De wereldkampioen kickboksen zal vast niet adviseren om daarbij je tanden te gebruiken. Je kunt ze hooguit laten zien. 'Vecht voor je doelen' is dan het thema, vooral figuurlijk uitgelegd mag ik hopen.

Nog zo'n BN'er is John van den Heuvel. De misdaadjournalist was op bezoek bij de Junior Kamer Ede en vertelde over zijn loopbaan. Onlangs moest de man nog onderduiken, omdat hij bedreigd werd vanwege zijn analyses over de Holleederzaak. Van den Heuvel slaat terug door gewoon zijn werk weer op te pakken. Met woorden.

Mooi om te zien dat Zahya Muloud dit ook op die manier doet. De leerling van het Pallas Athene College in Ede won begin deze maand de V-rede tijdens een voorronde van een landelijke debatwedstrijd. Met een speech over haar hoofddoek en haar geloof beet ze op zachtaardige manier van zich af. In de hoop op meer begrip, zodat we niet hele groepen generaliseren.

Je mag best moedig je tanden laten zien. Zolang ze maar niet bloeddorstig toehappen en fatsoenlijk gepoetst zijn.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie