Hondenpoep

10 april 2019 om 19:10 Lokaal/Column

Hondenbelasting raakt steeds meer uit de gratie. Begin van dit jaar schaften dertig gemeenten de belasting voor viervoeters af, zodat nog maar zestig procent van alle gemeenten deze belasting heft. Ede hoort daar ook nog bij. Hier betalen hondenbezitters 34 euro per jaar, maar dat is nog relatief laag in vergelijking met veel andere gemeenten. In Wageningen bijvoorbeeld is dit bedrag 90 euro.

Blijft de vraag waarom je eigenlijk betaalt om dit huisdier te (mogen) hebben. Het enige waar ik op kan komen, is de hondenpoep die buiten wordt gedeponeerd. Maar die ruimen baasjes intussen braaf op met een plastic zakje. Toch? En dat terwijl een kudde katten van de buren jouw tuin soms flink kunnen bevuilen. Ben je net lekker je hortensia's aan het poten, grijp je in de kattenstront. Shit! Maar over poeslief wordt geen belasting geheven.

Dan is het ook nog zo dat de opbrengst van de hondenbelasting in het gemeentelijke potje komt voor algemene middelen. Dus hoeft dit geld niet eens aan hondenlosloopgebieden te worden besteed, om maar eens iets te noemen. 'Kak!', reageert een hondenbezitter terecht.

Ach, beter maken we van de (hoge) nood een deugd. Wie begint er in Ede het allereerste Dog Poop Café? Een gat in de markt. Het Poop Café bestaat immers al. In Toronto kun je daar een smeuïge drol verorberen, chocolade ijs geserveerd in een toiletpotje. Of gehakt in die bolusvorm, gelardeerd met diaree-gelijkende pindasaus. Smakelijk met een oranje mangosapje dat je met een rietje uit een urinaal kunt zuigen. Gatsie? Nee hoor, mensen staan in Canada in de rij voor deze delicatessen. Dus is er weinig fantasie voor nodig om een hondenvariant te maken, toch? Weet je wat, ik begin gewoon een vijf sterren restaurant rond dit smakelijke thema. Het inspireert meteen tot recepten voor krokante brownies en een smeuïge goulash. En de naam voor dit etablissement? De darmen van Fikkie. Of minder gekunsteld: Dogshit.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie