Fietsfood

17 juli 2019 om 19:38 Lokaal/Column

Ede heeft iets met wielrennen en voeding, dat moge duidelijk zijn. Onze gemeente was eind juni organisator van het NK Wielrennen op de weg en de ontwikkeling van een grotesk World Food Center zit nog steeds in het vat.

Het vierdaagse wielren-evenement was een indrukwekkend sportspektakel. Maar er zaten ook haken en ogen aan, want de snelheidsduivels trapten immers dwars door Ede en Bennekom. En als dan een aantal verkeersregelaars niet op komen dagen, loopt het een beetje in de soep. Wegen bleven wat langer afgesloten.

In een ver verleden fietste ik ook over de bulten van Frankrijk, net als die tanige mannen van de Tour de France nu doen. Alleen gaan zij 'iets' sneller. Ik weet nog dat ik met een flinke hongerklap zo ongeveer van mijn fiets viel.

TWEE VINGERS IN NEUS Daar heeft het profteam van die gele supermarkt nu totaal geen last van. Maandag wonnen ze namelijk met twee vingers in de neus, natuurlijk omdat deze wielrenners uitermate goed worden voorzien van bio-pasta, gezonde mueslirepen en vitaminendrankjes.

Als het aan de gemeente Ede ligt, leggen we die voeding op zeer aantrekkelijke manier in de etalage van een World Food Center. Al vele jaren maakt de gemeente(raad) een aanloop om dit op het voormalige defensieterrein te ontwikkelen. En dat kost bakken met geld. Tot nu toe is er al zes miljoen euro uitgegeven aan plankosten en nu blijkt dat er bijna 20 miljoen euro op de grond wordt verloren. Tegelijk maakte de gemeente 3.000 euro (!) per dag verlies, zolang er op dit gebied niets gebeurt.

VOEDSELBANK Maar de (wielren)trein rijdt en gooi hier maar eens een stok tussen de spaken. Een exit uit dit megalomane plan lijkt een gepasseerd station. Ben benieuwd wat bezoekers van de voedselbank hiervan vinden…waar ze naar toe rijden op hun vijfdehands fietsbarrel.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie