Voetbalgoden

27 juni 2018 om 09:18 Lokaal/Column

Zelfs de voetbalgoden van deze tijd blijken ineens mensen te zijn. Zowel Lionel Messi als Christiano Ronaldo misten de afgelopen dagen een strafschop tijdens een wedstrijd van het WK in Rusland. En dat voor de nationale teams van Argentinië en Portugal.

Ze lieten 'de leeuw in zijn hempie staan', mochten ze voor Oranje hebben gespeeld. Maar laten we het niet over het ontbreken van 'onze jongens' hebben, want dan schieten de tranen weer in de ogen. Sommige Nederlandse voetballiefhebbers steunen nu ineens België of Marokko. Topspelers als Hakim Ziyech spelen immers in onze eredivisie en zijn daarom een beetje van ons. Helaas bracht hij niet wat hij bij Ajax wel vaak laat zien, waardoor Marokko al naar huis kan. Weer een held die van zijn voetstuk valt en jammerlijk het veld moet ruimen.

Maandag zag ik een Iraanse voetballer huilen, omdat de underdog in de slotfase voetbalmacht Portugal op een haar na een lesje had geleerd. Het was een emotionele ontlading en hij werd getroost door een Portugees. Een ander fraai beeld was na afloop van de pot België - Tunesië, waarbij je de spits Lukaku van onze zuiderburen op zijn knieën een 'Hogere macht' zag danken voor de 5-2 winst. Achter hem deed een Tunesische voetballer precies hetzelfde. Was hij dan geen 'loser'...?

Ach, het is maar een spelletje, maar we hechten zo vaak waarde aan deze prestaties. De commercie speelt er handig op in. Onlangs sprak de ondernemer in Ede van 100%Voetbal zich daar eerlijk over uit. Bekende schoenmerken laten de Messi's en Ronaldo's elke drie maanden op nieuwe kicks spelen in de meest afzichtelijke kleuren die er bestaan. Kassa! Want alleen dán tref je doel. Behalve bij penalty's misschien?

Toch blijft het een leuk spelletje.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie