Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Opnieuw uitbreiding IC-capaciteit Gelderse Vallei

Corona Coronavirus

EDE Ziekenhuis Gelderse Vallei breidt de behandelcapaciteit op de Intensive Care (IC) opnieuw uit. Om de personele bezetting van de IC vol te houden, ook op langere termijn, heeft het ziekenhuis een verzoek bij Defensie neergelegd voor ondersteuning door militaire verpleegkundigen en artsen voor de IC.

De afgelopen dagen nam de toestroom van IC-patiënten enorm toe. Om voldoende capaciteit over te houden voor patiënten die plotseling verslechteren en extra zorg van de IC nodig hebben, is uitbreiding op dit moment noodzakelijk.

Het aantal COVID-patiënten neemt dagelijks toe. Omdat de aantallen continu veranderen is het ziekenhuis gestopt met dagelijks publiceren van de aantallen. Op dit moment liggen er in Ziekenhuis Gelderse Vallei 56 patiënten waarvan definitief is vastgesteld dat ze besmet zijn of die verdacht zijn van besmetting met COVID. Op korte termijn zullen sommige hiervan ook IC-zorg nodig hebben. Op dit moment liggen vijftien COVID-patiënten op de intensive care. Daarnaast liggen ook nog 'reguliere' patiënten op de intensive care.

advertentie
advertentie