Afbeelding
Wouter van Dijk

Ede wil Valleihopper tegemoet komen

6 april 2020 om 13:55 Corona Coronavirus

EDE De gemeente Ede wil vervoerder Valleihopper tegemoet komen. De omzet van Valleihopper voor kwetsbare groepen (werknemers met vitale beroepen, kwetsbare kinderen en ouderen) is door het coronavirus met ruim 90 procent gedaald.

Gerard van Wijk

,,Voor uitgevallen routegebonden ritten is de lijn van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om maximaal 80 procent van het verlies aan omzet te blijven financieren. Het is van belang om als gemeenten van de regio FoodValley hierin één lijn te trekken."

De compensatieregeling in deze bijzondere periode ,,zal de deelnemende gemeenten niet meer kosten als dat er geen coronavirus was geweest". Bij het afwikkelen van de compensatieregeling gelden randvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld dat de ondernemer aantoonbaar al het mogelijke moet hebben gedaan om voor regelingen vanuit derden (steunmaatregelen vanuit de Rijksoverheid) in aanmerking te komen.

De Valleihopper rijdt in de regio FoodValley: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie