Afbeelding
Pixabay

Aantal ziekenhuisopnames vanwege corona stijgt opnieuw in Ede

6 april 2020 om 13:59 Corona Coronavirus

EDE (ANP) Het aantal in een ziekenhuis opgenomen corona-patiënten uit de gemeente Ede is de afgelopen 24 uur met 4 toegenomen tot 41. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag naar buiten bracht.

Het coronavirus heeft nu zeker 1867 mensen het leven gekost in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft sinds zondag 101 nieuwe meldingen over sterfgevallen doorgekregen. De GGD'en in het land hebben 260 nieuwe ziekenhuisopnamen doorgegeven aan het RIVM, een fractie meer dan de 253 van een dag eerder.

Het aantal meldingen over sterfgevallen en ziekenhuisopnamen ligt achter op de werkelijkheid. Vaak duurt het enkele dagen voordat deze informatie wordt doorgegeven aan het RIVM. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken helemaal in de statistieken.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar patiënten belanden die er ernstig aan toe zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie