Afbeelding
Pete Linforth Pixabay

Aantal ziekenhuisopnamen coronavirus in Ede onveranderd

13 april 2020 om 14:14 Corona Coronavirus

EDE Het aantal ziekenhuisopnamen naar aanleiding van het coronavirus is in Ede sinds zaterdag niet toegenomen. Er zijn 49 bekende ziekenhuisopnamen. Het aantal meldingen van besmettingen ging van en 114 meldingen naar 116. 

Landelijk zijn er vandaag 147 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 94 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 26.551 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de ziekenhuisopnames van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie