Afbeelding
Pixabay

Aantal ziekenhuisopnames stabiliseert; negen zorgmedewerkers overleden

30 april 2020 om 14:21 Corona

EDE Het aantal ziekenhuisopnames en nieuwe sterfgevallen door het coronavirus stabiliseert. In Ede staat het aantal opnames al drie dagen op 53. Ook het aantal mensen dat overleden is aan het virus bleef gelijk in Ede, namelijk 20. 

In het hele land meldt het RIVM donderdag 84 patiënten die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn ook 84 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.  Tot nu toe zijn er 39.316 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

,,De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten."

ZORGMEDEWERKERS Het RIVM heeft uitgezocht hoeveel van de gemelde COVID-19 patiënten werkzaam zijn in de zorg. Zeker negen mensen die in de zorg werkten, zijn overleden aan het coronavirus. Zes van hen hadden al gezondheidsklachten, van de drie anderen is dat niet bekend.

Bij 13.884 zorgmedewerkers is het coronavirus vastgesteld. Van hen zijn 458 in ziekenhuizen opgenomen. Het gaat bijvoorbeeld om artsen, verpleegkundigen en huisartsen. Waar ze het virus hebben opgelopen, is niet bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie