Netherlands, Otterlo, Nationaal Park Hoge Veluwe
Netherlands, Otterlo, Nationaal Park Hoge Veluwe Lonely Planet

Park Hoge Veluwe opent servicepunten bezoekers

30 april 2020 om 16:13 Corona

OTTERLO Nationaal park De Hoge Veluwe heeft de afgelopen maand gebruikt om passende oplossingen te vinden voor de anderhalvemeter-samenleving.  Zo worden vanaf vrijdag 1 mei de parkwinkel, de theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en theehuis De Kemperberg als afhaallocatie voor kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kunnen bezoekers picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen.

Vanaf de uitbraak van het coronavirus werd De Hoge Veluwe genoodzaakt om stap voor stap steeds striktere maatregelen te nemen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het park kon geopend blijven, maar moest het parkrestaurant, parkwinkel en museum Museonder sluiten. Tevens werd besloten tot een beperkte openstelling van 9.00 tot 17.00 uur.  

,,Dat deze maatregelen uiteraard grote gevolgen hebben gehad op de bezoekersaantallen, en dus ook voor de financiële situatie mag duidelijk zijn'', meldt de directie. ,,De Hoge Veluwe is een vrijwel subsidie-onafhankelijke organisatie en de bezoeker draagt dus in grote mate bij aan de instandhouding van het park.'' 

Ondanks al deze maatregelen ondervond het park veel begrip bij de bezoekers die, zij het in beduidend minder hoge aantallen, naar De Hoge Veluwe kwamen. Mede dankzij de omvang van het 5.400 hectare natuurgebied, met daarbinnen een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, werd geconstateerd dat de bezoekers zich zonder uitzondering goed hielden aan de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM en het park.

Met vergroting van de service aan zijn bezoekers maakt het park ,,een voorzichtige stap naar een toekomst waarin iedereen weer kan genieten van de faciliteiten in de natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe''. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie