Afbeelding
Martie Waaijenberg

Bewoners van zorgcentrum in Wekerom in tranen na komst 'Proathuus'

14 mei 2020 om 17:04 Corona Coronavirus

WEKEROM Zorgcentrum Wicherumloo in Wekerom heeft sinds woensdagavond ''t Proathuus' op haar terrein staan. Dat is een mobiele unit waarin bewoners 'veilig' met familie kunnen spreken. Sinds halverwege maart is bezoek in het zorgcentrum niet meer toegestaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. ''t Proathuus' moet daarom uitkomst bieden. 

,,De bewoners zijn echt in tranen", vertelt huismeester Martie Waaijenberg. ,,De mensen zijn zo blij dat ze elkaar weer van dichtbij kunnen zien en spreken. Voor sommigen is dat al ruim zeven weken geleden. Moet je nagaan."

Bewoners en familie kunnen de unit reserveren voor ongeveer vijftig minuten. ,,Daarna wordt de wagen grondig ontsmet en is de volgende familie aan de beurt", legt Waaijenberg uit. ,,We hebben een vrij strak schema, maar tot nu toe gaat het goed." De personen in ''t Proathuus' worden gescheiden door plexiglas. Daardoor komen bezoekers niet in aanraking met de bewoners en is het bezoek dus veilig.

De wagen is een initiatief van lokale ondernemers waaronder firma Hado uit Harskamp. Zij hebben de unit ter beschikking gesteld en omgebouwd tot spreekkamer. ,,Wij hoorden ervan en dachten, dat is wat voor ons", vertelt de huismeester. ,,De wagen wordt veelal gebruikt in deze regio." 

De unit blijft tot aanstaande zaterdag bij het zorgcentrum staan. Daarna wordt ''t Proathuus' verplaatst naar een andere locatie. Waaijenberg is aan het kijken of de wagen misschien nog een keer langs kan komen bij het zorgcentrum. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie