Afbeelding
Pixabay

Rutte: 'Horecagelegenheid kan maximaal veertien dagen gesloten worden'

6 augustus 2020 om 19:38 Corona Coronavirus

EDE De oplaaiing van het coronavirus heeft geresulteerd in een klein pakket nieuwe maatregelen om de besmettingen de kop in te drukken. In de afgelopen 24 uur telde het RIVM 601 nieuwe besmettingen. Donderdagavond hield minister-president Mark Rutte samen met minister Hugo de Jonge een persconferentie waarin ze het volk toespraken.

Onderwerp van gesprek waren voornamelijk de horeca en studenten. Grote landelijke maatregelen worden vooralsnog niet ingevoerd, maar ook niet uitgesloten. Met name onder studenten en in de horeca is de naleving van de standaardmaatregelen aan het verslappen en dat is te zien in de cijfers.

MAATREGELEN HORECA Zodoende zijn er meer maatregelen aangekondigd voor deze doelgroepen. In de horeca zal de norm weer worden dat iedereen op een plek zit en dat er gereserveerd moet worden, vooraf of aan de deur. Tevens moet er een checkgesprek aan de deur worden gevoerd. Nieuw is dat er aan de voorkant verzocht zal worden om naam en contactgegevens te noteren ter ondersteuning van een eventueel contactonderzoek wanneer er besmettingen bij die betreffende plek plaatsvinden. Mochten dit het geval zijn, kan er ook besloten worden om een horecagelegenheid te sluiten voor maximaal veertien dagen. Deze maatregel geldt ook voor pretparken en musea.

LOKAAL MAATWERK Daarnaast krijgen burgemeesters en Veiligheidsregio's een belangrijke rol in het bestrijden van besmettingshaarden. Zo kunnen, indien nodig, parkeerplaatsen afgesloten worden, openingstijden van winkels worden aangepast en de aanwezigheid van supporters bij voetbalwedstrijden worden beperkt of verboden.

Verder gaat de GGD telefonisch controleren of reizigers die terugkomen uit landen met een oranje reisadvies twee weken in quarantaine gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie