Afbeelding
Gerd Altmann/Pixabay

In Ede kreeg 18,7 procent van de bedrijven coronasteun

2 oktober 2020 om 15:12 Corona Coronavirus

EDE Zo’n 45 procent van de Nederlandse bedrijven had eind augustus gebruik gemaakt van een van de ‘coronaregelingen’. In het noorden van het land werd veel minder vaak een beroep gedaan op deze de overheid bedachte financiële regelingen dan in het westen en zuidoosten van Nederland. In de gemeente Ede kregen 2225 van de 11925 bedrijven coronasteun, een percentage van 18,7 procent.

Dat blijkt uit een analyse van het CBS. Het statistiekbureau keek voor die analyse hoeveel bedrijven op 31 augustus minimaal één steunmaatregel kregen. Ze keken alleen naar bedrijven met minimaal twee werkzame personen , omdat ZZP’ers relatief weinig gebruik maken van deze regelingen. Een uitzondering op die regel is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), maar die is in deze analyse niet meegenomen. 

Hieronder zie je onder meer hoeveel horecabedrijven in jouw gemeente gebruik hebben gemaakt van de steunmaatregelen (periode eind maart tot een met eind augustus). Tik in het invulveld een andere gemeente in om te zien hoe de cijfers in die gemeente zijn.


Op deze kaart zie je de cijfers per COROP-regio. Meer over het onderzoek lees je in het CBS-bericht. Ook de cijfers per provincie vind je hier terug.


OVER DE CIJFERS In de analyse heeft het CBS geteld hoeveel bedrijven met 2 of meer werkzame personen gebruik maakten van minimaal één van de volgende regelingen: NOW 1.0, NOW 2.0, TOGS, TVL-1, Uitstel betaling van belastingen, Verruiming BMKB, Verruiming GO, Verruiming BL, COL, Regelingen met betrekking tot Qredits en Tegemoetkoming fritesaardappeltelers en sierteeltsector. Vervolgens is dat aantal afgezet tegen het totale aantal bedrijven met 2 of meer werkzame personen in de regio.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie