Afbeelding
Pixabay

Afgelopen periode één persoon overleden aan het coronavirus in Ede

6 oktober 2020 om 14:35 Corona

EDE De afgelopen twee weken is er in de gemeente Ede één persoon met corona overleden. Er waren deze periode, van 23 september tot en met 6 oktober, 265 geregistreerde besmettingen. Daarnaast moesten er twee coronapatiënten opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal nieuwe coronagevallen in de gemeente Ede wordt in dit artikel dagelijks geüpdatet.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is landelijk nog verder opgelopen. In de afgelopen zeven dagen zijn 27.485 nieuwe gevallen gemeld bij het RIVM. Vorige week meldde het instituut 19.326 positieve tests en in de week daarvoor 13.471.

Verder werden landelijk 925 mensen in een ziekenhuis opgenomen, tegen 601 in de week ervoor.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4548 positieve tests gemeld. Dat is iets minder dan de 4575 positieve tests van de dag ervoor. Dit waren er aanvankelijk 4581, maar dit is naar beneden bijgesteld.

STABILISATIE Het RIVM verwacht op zijn vroegst vanaf volgende week de effecten van de nieuwe overheidsmaatregelen tegen het coronavirus te zien. Eerst komt een stabilisatie of lichte daling van het aantal positieve testen en pas daarna stabiliseert of daalt het aantal ziekenhuisopnames.

Het virus wordt vooral onder twintigers vastgesteld, maar ook mensen die tussen de 30 en 59 jaar oud zijn. Het virus komt naar verhouding vrij weinig voor onder 80-plussers en onder kinderen die jonger dan 10 zijn.

REPRODUCTIEGETAL Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, daalde een heel klein beetje. Het staat nu op 1,17. Dat betekent dat een groep van 100 besmette mensen zo’n 117 anderen besmet. Zo verspreidt het virus zich steeds verder en steeds sneller. Vorige week was het getal 1,27 en de weken daarvoor 1,33 en 1,38. De maatregelen van het kabinet moeten het reproductiegetal terugbrengen naar 0,9. Als het getal onder de 1 komt, dooft het coronavirus langzaam uit.

Sinds februari zijn 144.999 coronabesmettingen vastgesteld in Nederland. Slechts twee weken geleden werd de 100.000e besmetting vastgesteld. Als het aantal positieve tests in dit tempo blijft groeien, gaat Nederland voor het eind van oktober al door de grens van 200.000 besmettingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie