Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe BDU Media

Gezondheidscheck bij poorten De Hoge Veluwe

18 oktober 2020 om 09:00 Corona Coronavirus

OTTERLO (ANP)  Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Nationale Park De Hoge Veluwe verwachten dat het vandaag druk zal worden in de bossen en met name op en rond de Veluwe. Ze raden wandelaars dringend aan om niet allemaal naar de bekendste plekken te gaan, zoals de Posbank en het Kootwijkerzand. ,,Op onze website staan duizenden wandelingen, er zijn rustige plekken genoeg”, aldus Natuurmonumenten. Ook Staatsbosbeheer heeft een lange lijst gemaakt van ‘onbekende streken’. 

Heel Nederland heeft dit weekeinde herfstvakantie. Een boswandeling is altijd al een favoriet herfstuitje. Nu er vanwege het coronavirus niet veel andere uitstapjes mogelijk zijn, zal dat nog meer in trek zijn denken de organisaties. ,,Maar ook in het bos geldt de 1,5 meter afstand. Een mondkapje dragen is bijvoorbeeld op overdekte locatie als een uitkijktoren verplicht. Groepsvorming is verboden. En laat geen afval als wc-papier en zakdoekjes achter.”

REGISTRATIEPLICHT De Hoge Veluwe heeft uitgerekend dat er plek met voldoende afstand is voor minstens 127.000 wandelaars en fietsers in het uitgestrekte natuurgebied. ,,Het is niet nodig om vooraf te reserveren voor een bezoek aan het park. We doen wel een gezondheidscheck aan de poort en er is een registratieplicht. In het park zijn echt doodstille gebieden”, zegt een woordvoerder.

Natuurmonumenten zet op de drukste plekken toezichthouders in. Ook gemeenten en veiligheidsregio’s houden de drukte scherp in de gaten. Volle wegen en parkeerplaatsen kunnen tijdelijk gesloten worden en dagjesmensen die zich echt niet aan de regels willen houden lopen kans op een bekeuring.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie