Afbeelding
Pixabay

Medio december meer duidelijkheid over handhaving oud en nieuw

27 november 2020 om 11:15 Corona Coronavirus

EDE Medio december komt er meer duidelijkheid over het handhaven van het vuurwerkverbod en het gereguleerde carbidschieten in de gemeente Ede. ,,Handhaven is niet eenvoudig, er zijn voor wat vuurwerk betreft nu al klachten”, zegt burgemeester René Verhulst. 

Carbidschieten, een traditie in Otterlo en Wekerom, is volgens de APV toegestaan op oudejaarsdag tussen 10.00 en 18.00 uur. In regionaal verband zijn hierover afspraken gemaakt. Dat is nodig omdat op sommige plekken het carbidschieten als een alternatief wordt gezien voor het afsteken van vuurwerk. 

CARBIDTOERISTEN Bijzondere voorwaarde is ditmaal dat het geen evenement mag zijn waar veel mensen op afkomen. ,,Het mag buiten de bebouwde kom, zogezegd in de achtertuin. Het gaat erom dat er geen groepsvorming ontstaat, carbidtoeristen zijn niet gewenst. Wij werken aan een handhavingskader.”

,,Er staan ons vele uitdagingen te wachten”, voorspelt de burgemeester bij de overgang naar het nieuwe jaar. ,,Vanaf 15 december is het in bezit hebben van vuurwerk verboden. Daar staat een boete van 100 euro op. Het afsteken van vuurwerk levert ook een boete van 100 euro op. Het gaat hierbij niet om kleine jongens die een paar sterretjes afsteken, maar om echt vuurwerk.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie