Afbeelding
Pixabay

Slob: ‘Scholen mogen zelf noodopvang van kinderen aanpassen’

8 januari 2021 om 16:09 Corona

EDE Onderwijsminister Arie Slob heeft vrijdagmiddag laten weten dat scholen zelf grenzen mogen stellen en keuzes mogen maken als zij problemen ervaren met de noodopvang van kinderen. Volgens scholen is het aantal kinderen naar de opvang komt groter dan tijdens de vorige sluiting van de scholen. 

Terwijl alle scholen gesloten zijn, mogen kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kwetsbare kinderen die niet in de thuissituatie kunnen blijven in de noodopvang terecht. Slob erkent dat er wel enkele struikelblokken zijn wat dit onderwerp betreft maar dat ,,scholen nooit aan het onmogelijke worden gehouden.” Volgens Slob mogen ze nee zeggen en grenzen stellen, in samenspraak met de ouders. 

Problemen bij de noodopvang ontstaan vooral doordat medewerkers uitvallen omdat ze positief zijn getest op corona of in thuisquarantaine moeten, oppert de minister.

De ruim 8000 scholen hebben volgens Slob voldoende ruimte om de opvang naar eigen zich in te vullen en aan te passen. Ondersteuning daarbij is mogelijk. Een algemene maatregel is om de hoeveelheid kinderen op de noodopvang te beperken, is niet aan de orde. 

Slob wilt niet speculeren over de heropening van scholen. Dinsdag neemt het kabinet nieuwe beslissingen over de lockdown waarin Nederland zich bevindt.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie