Afbeelding
Pixabay

Wattenstaaf diep in de neus binnenkort niet meer nodig

3 februari 2021 om 13:05 Corona Coronavirus

EDE De ervaringen lopen uiteen, maar bijna niemand die het afgelopen jaar getest is, was een grote fan van de lange wattenstaaf diep in de neusholte. En binnenkort hoeft dat ook niet meer, want de GGD-teststraten gaan over op een blaastest.

,,De SpiroNose (ook wel elektronische neus of e-nose genoemd) is een ademtest. Het apparaatje ruikt aan de adem die iemand uitblaast of diegene mogelijk is besmet met het coronavirus”, verduidelijkt de GGD Amsterdam die als testlocatie fungeerde en dus al overgestapt is. ,,Hiermee werkt deze test anders dan de andere coronatesten: de SpiroNose toont namelijk niet het virus zelf aan, maar de gevolgen van de infectie in het lichaam.” 

,,Zoals het er nu naar uitziet worden er per week twee tot drie GGD-locaties klaargemaakt voor de ademtest”, zegt Rianne de Vries van Breathomix, het bedrijf achter de methode tegen RTL Nieuws.

De blaastest kan in zeventig procent van de gevallen uitsluitsel bieden, de overige dertig procent moet toch nog de oude test af laten nemen. De uitslag van de SpiroNose is binnen een paar minuten bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie