Afbeelding
Pixabay

Gemeente Ede in gesprek met horeca over extra ondersteuning

1 maart 2021 om 16:38 Corona Coronavirus

EDE De horeca wil de terrassen weer op een veilige manier openen. De gemeente Ede heeft de horeca opgeroepen niet daadwerkelijk open te gaan bij de terrassenactie op dinsdag. ,,Maar we begrijpen de schrijnende situatie waar de horeca in zit. Daarom zijn we met horecaondernemers in gesprek over hoe we hen extra kunnen steunen om de sluiting nog langer vol te houden.”

Volgens burgemeester René Verhulst geven de aangekondigde versoepelingen iets meer ruimte en zullen deze zorgen voor meer reisbewegingen. ,,We houden in de gaten wat dat in de winkelstraten en centra tot gevolg heeft. Door het op afspraak komen winkelen en het openstellen van de contactberoepen is de verwachting dat het drukker wordt, maar dat er wel voldoende ruimte blijft om afstand te kunnen houden in de straten.”

141 BEKEURINGEN De avondklok is verlengd tot 15 maart. In de gemeente Ede is het de afgelopen periode nog steeds rustig gebleven. De politie heeft sinds het begin van de avondklok 141 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden ervan. 

De voorbereidingen voor de verkiezingen zijn daarnaast in volle gang. ,,De vraag is nog even hoe alles goed geregeld moet worden als de avondklok dan nog van kracht is.” De mogelijkheid wordt gecreëerd dat alle stembureauleden zich zowel vooraf als achteraf kunnen laten testen.

WELZIJNSPAKKET Er is vanuit de Rijksoverheid ook landelijk 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een breed welzijnspakket. ,,Dat is gericht op welzijn en leefstijl voor brede doelgroepen. Dit wordt de komende tijd nog verder uitgewerkt door het Rijk. Dit is een significant budget dat mogelijkheden geeft om aan welzijn en welbevinden van onze inwoners te kunnen bijdragen.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie