Afbeelding
Gemeente Ede

Burgemeester verrast leerlingen Pallas Athene College die bijzonder coronawerkstuk schreven

9 maart 2021 om 15:56 Corona

EDE Burgemeester René Verhulst verraste dinsdag Iris Meijwes en Fleur Oskam met een bezoek op school. Verhulst gaf de twee leerlingen een compliment voor hun bijzondere profielwerkstuk. Het werkstuk dat zij in 2020 maakten, ging over de coronamaatregelen en jongeren. Hun aanbevelingen werden zelfs meegenomen in de landelijke overleggen van de GGD.

,,Het is heel goed dat jongeren zelf nadenken over corona en hoe we ermee om kunnen gaan. Daarom vind ik het zo goed dat zij dit werkstuk geschreven hebben en ook uitgenodigd zijn om mee te praten over het beleid en de gevolgen. Het is goed om mét jongeren te praten in plaats van over jongeren”, aldus burgemeester Verhulst.

De twee scholieren boden hun informatie ook aan aan het coronateam van hun school, het Pallas Athene College in Ede, en aan de veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM). 

POSTERCAMPAGNE Het coronateam van de school heeft delen van de aanbevelingen die in het werkstuk stonden gebruikt om de school veiliger te maken voor leerlingen en personeel. Daarnaast zijn Iris en Fleur een postercampagne gestart over het gebruik van mondkapjes door middelbare scholieren. De foto’s voor de posters hebben ze zelf gemaakt en ze stonden ook zelf model.

De GGD wilde graag weten hoe jongeren over de maatregelen dachten en ging daarom met leerlingen en docenten van het Pallas Athene College in gesprek. Ook Fleur en Iris waren aanwezig tijdens de samenwerkingsbijeenkomst met de GGD. Zo konden zij de kennis die ze hadden opgedaan tijdens het schrijven van hun profielwerkstuk delen met de GGD.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie