Afbeelding
Freek Wolff

Pathé Ede gaat deuren openen zonder toegangstest

29 mei 2021 om 08:36 Corona

EDE Vanwege de nieuwste coronaversoepelingen kan ook de Pathé-bioscoop in Ede de deuren vanaf zaterdag 5 juni weer openen. De bioscoop zal dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar, met onder meer een maximum capaciteit van vijftig bezoekers per zaal en alleen een online ticketverkoop vooraf. Testen voor toegang is niet nodig.

Bezoekers krijgen daarnaast een vaste plaats toegewezen en moeten vooraf een online gezondheidscheck invullen. Ook moeten de mondkapjes tot aan de stoelen gedragen worden. Eenmaal op de zitplek mag het mondkapje af. ,,Er zijn diverse hygiënemaatregelen en iedereen kan overal 1,5 meter afstand houden van elkaar. De lucht in de zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt elke tien minuten volledig ververst”, aldus de bioscoopketen. De laatste inloop is om 22.00 uur. Dat is ook het tijdstip waarop de eet- en drinkgelegenheden in de bioscopen dagelijks zullen sluiten. 

IMPACT ,,We kijken terug op een uitdagend jaar met uiteraard veel impact op onze bezoekersaantallen en omzetcijfers, waarbij we onszelf constant hebben moeten aanpassen aan de actuele steeds veranderende situatie. Maar inmiddels hebben we onze operatie zo efficiënt ingericht dat de financiële schade zo beperkt mogelijk is gebleven”, aldus algemeen directeur Jacques Hoendervangers. ,,En ook al kunnen we door de beperkende maatregelen en maximum capaciteit van vijftig bezoekers geen ‘business as usual’ draaien, dit is wel weer een stap in de goede richting. Iedereen staat te springen om een laagdrempelig uitje.”

De Pathé-bioscopen zijn op de heropeningsdag alleen open voor Unlimited-abonnees. Vanaf zondag 6 juni is de bioscoop geopend voor alle bezoekers. De ticketverkoop start op maandag 31 mei.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie