Afbeelding
Pixabay

Aantal Edese horecaondernemers houdt deuren na 22.00 uur toch gesloten

25 juni 2021 om 17:30 Corona

EDE Alhoewel de nieuwe versoepelingen voor de horeca zaterdag pas in gaan, mag de Edese horeca vrijdagavond tussen 22.00 uur en middernacht al open blijven. Dat meldde de gemeente vrijdagmiddag al. Goed nieuws, volgens Herjan van Harselaar, voorzitter Horecavereniging Museumplein. Toch kiest een aantal horecazaken ervoor de deuren om 22.00 uur te sluiten. 

,,De veiligheid van onze gasten is belangrijker dan die paar uurtjes extra open zijn”, stelt Thijs Clerkx van Biercafé Substitute op het Museumplein in Ede. Hij vindt het voorbarig dat deze beslissing voor de hele gemeente gemaakt is. En omdat de knoop vrijdagmiddag pas is doorgehakt, denkt de ondernemer dat er onvoldoende agenten, handhavers en portiers ingezet kunnen worden. ,,We willen niet dat het uit de hand gaat lopen.”

AFSTEMMING ,,Het klopt dat het vrij last-minute is aangekondigd”, reageert de woordvoerder van burgemeester Verhulst desgevraagd. ,,We kregen het verzoek van het Museumplein naar aanleiding van de uitspraken van minister Grapperhaus. Dat betekent voor ons dat wij het besluit dan voor de hele gemeente nemen en niet voor een bepaalde groep. Natuurlijk is vooraf afstemming geweest hierover met de politie en handhaving.”

Ook onder meer Café Premier zal de deuren vrijdagavond om 22.00 uur sluiten. Dit naar eigen zeggen niet vanwege zorgen om de politiecapaciteit, maar omdat het niet meer lukt om het personeel voor die tijd rond te krijgen. 

‘SUPERFIJN’ Onder andere Café De Pineut is wel van plan om van de mogelijkheid gebruik te maken. ,,Het is superfijn dat ze niet meer met - bij wijze van spreken - een eierwekker naast je terras gaan staan omdat je om klokslag 22.00 uur dicht moet”, geeft Elsemieke Lamme van Café De Pineut lachend aan. ,,Ik ben blij dat er weer wat meer kan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie