Afbeelding
Ted Walker

‘Intimideren van zorgpersoneel in Ede Zuid gaat over elke grens’

Corona

EDE Twee bestuurders van organisaties in de Zuiderzorg in Ede Zuid, het met leuzen bekladde gezondheidscentrum, reageren vol ongeloof op het incident. In een persverklaring stellen zij ‘verontwaardigd en teleurgesteld’ te zijn over de in hun ogen intimiderende actie.

Mirjam Hollemans, voorzitter coöperatiebestuur en Ruud Münstermann, directeur-bestuurder, van Huisartsen Gelderse Vallei – waar de huisartsen bij aangesloten zijn – stelden een gezamenlijke verklaring op. ,,Wij respecteren ieders vrijheid en keuze om wel of niet te vaccineren. Het intimideren van zorgverleners en het vernielen van andermans eigendommen gaat echter over elke grens. Wij zetten ons in voor de zorg voor álle patiënten, zonder onderscheid. Onze verontwaardiging en teleurstelling is dan ook groot. Als Huisartsen Gelderse Vallei nemen we scherp afstand van dit soort acties, en we willen onze steun uitspreken naar de betrokken huisartsen en alle andere zorgverleners die met intimidatie en vandalisme te maken krijgen.’’

Ook de directeur van de evangelische basisschool De Rots Erik Hendriksen heeft gereageerd. Hij heeft ,,geen flauw idee waarom” de school met verf is besmeurd, ,,en of het nu een bedreiging, beschuldiging of aanmoediging tot iets is”. Hendriksen zegt dat de school zich niet heeft uitgesproken over het vaccinatiebeleid en de richtlijnen van de overheid volgt. ,,Ik weet niet hoe ik het moet interpreteren, maar het is zeker dat dit niet is hoe wij met elkaar communiceren.” Op de stoep van het plein stond ‘love’ en ‘antivax’ geschreven, op de schuur aan de andere kant ‘666’, ‘antivax’ en een christelijk kruis.

Zowel de school als het gezondheidscentrum heeft aangifte gedaan.

Correspondent Ted Walker maakte woensdagmorgen onderstaande video van de bekladding. 


advertentie