Met de actie 'Hart voor de Horeca' steunen de Bennekomse centrumondernemers hun collega's in de horeca.
Met de actie 'Hart voor de Horeca' steunen de Bennekomse centrumondernemers hun collega's in de horeca. Dick Martens

Steunactie voor Bennekomse horeca

3 februari 2022 om 15:04 Corona

BENNEKOM Dat de horeca het in de afgelopen periode moeilijk heeft gehad is een understatement in de nog altijd voortdurende coronapandemie. Uit onderzoek is gebleken, dat bijvoorbeeld in het vierde kwartaal van 2021 de omzet van cafés en restaurants op minder dan de helft van het niveau van dezelfde periode een jaar eerder lag. Dat is in het dorp Bennekom niet anders. Daarom ‘borrelde’ tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Stichting Ondernemersfonds Bennekom Centrum (Stichting OBC) het idee op om de horecaondernemers in het Bennekomse centrum een extra steuntje in de rug te gaan geven door de actie ‘Hart voor de Horeca’.

door Dick Martens

,,Wij wilden als stichting sowieso al iets gaan organiseren rondom Valentijnsdag”, legt Rob van Wonderen, voorzitter van de Stichting Ondernemersfonds Bennekom Centrum, uit. ,,Het leek ons een leuk idee om vooral de horecaondernemers in ons dorpscentrum een hart onder de riem te gaan steken. Onder het motto: ‘Hart voor de Horeca’ willen we 160 klanten van Bennekom Centrum de kans bieden om een horeca-cadeaubon te winnen.”

LOTEN De waardes van de bonnen zijn 10, 25 of 50 euro en totaal is er 3000 euro aan bonnen beschikbaar. ,,Die kunnen dan in een horecagelegenheid in het centrum van Bennekom besteed gaan worden. Bij alle Bennekomse centrumondernemers krijgen klanten in de week van 7 tot en met 12 februari bij aankopen vanaf 15 euro een lot voor deelname. Die loten kunnen vervolgens in een ton bij een van onze supermarkten, Albert Heijn, de Lidl of Plus Edwin en Astrid Holtrop, worden gedeponeerd. Op 14 februari, Valentijnsdag, worden de 160 prijswinnaars getrokken die dan hun gewonnen horecacadeaubon per post zullen ontvangen.” De bonnen zijn geldig tot en met 31 maart 2022. 

De Stichting OBC genereert haar gelden vanuit de door de gemeente bij de Bennekomse centrumondernemers geïnde reclamebelasting. ,,Elke centrumondernemer betaalt naar rato. Dat is het eerlijkst. Hoewel wij als ondernemers ook hard zijn getroffen, vonden wij dat de horeca nog wat extra steun verdiende. Vandaar deze actie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie