Afbeelding
Grebbeveld Schapen &zo

Het voorjaar komt eraan: honderden huppelende lammetjes op Lammetjesdag in Bennekom

27 februari 2024 om 10:01 Dieren

BENNEKOM Grebbeveld Schapen &zo viert op zaterdag 23 maart het voorjaar. Dan is het namelijk Lammetjesdag, van 13.00 tot 17.00 uur in de stal aan Langesteeg 21 in Bennekom. 

Bezoekers kunnen lammetjes bekijken, lammetjes aaien en lammetjes knutselen. Ook zijn er demo’s schapen drijven met de honden en is er weer het strokasteel. Om te grote drukte te voorkomen, is er een beperkt aantal kaartjes, alléén in de voorverkoop en op is op.

HONDERDEN LAMMETJES

In de schaapskuddes van Grebbeveld Schapen &zo worden tussen half februari en half maart bijna vijfhonderd lammetjes geboren. Een deel staat al buiten, maar een heleboel staan er nog op stal om op de Lammetjesdag van te genieten. ,,Er huppelen die dag honderden lammetjes rond bij hun moeders. Al die dartelende lammetjes, die over elkaar heen, op hun moeders, en recht omhoog de lucht in springen, daar word je gewoon heel vrolijk van!” 

KRAAMVISITE

Belangstellenden zijn welkom om die dag op kraamvisite te komen. Toegang is 5 euro (alleen in de voorverkoop), dit is inclusief koffie, thee of limonade en natuurlijk beschuit met muisjes (kinderen tot 2 jaar gratis). Het bedrag komt ten goede aan de schaapskuddes. ,,Vorig jaar was het helemaal uitverkocht, dus wees er snel bij. Kom liefst met de fiets, maar als dat niet lukt, is er parkeergelegenheid in de wei. 

Kanttekening voor zwangeren
Een kanttekening van Grebbeveld Schapen &zo: ,,volgens het RIVM is een schapenstal in de lammertijd geen geschikte plek voor zwangere vrouwen, ook al zijn onze schapen ingeënt tegen q-koorts. Ben je zwanger, dan is het dus verstandiger om de kinderen met papa of opa en oma naar de Lammetjesdag te laten gaan.”

Meer informatie en ticketverkoop op www.grebbeveld.nl/lammetjesdag/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie