Afbeelding
Ted Walker

Paarden slaan op hol door wapperende poncho’s: ,,Doe alsjeblieft wat rustiger aan’’

10 april 2021 om 14:08 Dieren

EDE Twee vrouwen reden zaterdag op hun paard op de Driebergweg in Ede, toen op een gegeven moment elektrische scooters hen tegemoet kwamen. De scooterrijders hadden plastic poncho’s aan die door de wind aan het klapperen waren. Hierdoor raakten de paarden in paniek en sloegen op hol.

Ted Walker

Eén van de ruiters is de 31-jarige Valérie. ,,Als je ziet dat paarden in paniek raken, doe het alsjeblieft dan wat rustiger aan’’, zegt zij hevig geschrokken. Valérie sprong van haar paard af om het dier bij het leidsel te pakken, maar haar paard kwam ten val en ging er daarna in paniek vandoor. Het andere paard raakte ook in paniek en gooide de andere vrouwelijke berijder van zijn rug. Daarna ging ook dat paard er vandoor. 

De angst van Valérie was dat de paarden bij Juffrouw Tok de N224 over zouden steken, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Op de kruising Hessenweg/Koeweg konden ze de dieren te pakken krijgen. De paarden waren richting de vrachtwagen gerend waarmee ze gekomen waren. Eén van de dames is nagekeken door de ambulancedienst. De verwondingen lijken mee te vallen. Zij werd met de ambulance terug gebracht naar de vrachtwagen. De verpleegkundige ontfermde zich over haar paard. Ook de verwondingen van het dier dat viel, vallen mee.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie