Afbeelding
Archieffoto Fransien-Louis Fraanje

Gewond zwijn valt gezin en jachtopziener aan in park Hoge Veluwe

11 mei 2021 om 09:22 Dieren

OTTERLO Een gewond wild zwijn heeft vrijdagavond een gezin uit Berkel en Rodenrijs en een jachtopziener aangevallen in nationaal park De Hoge Veluwe. De jachtopziener werd daarbij gewond en heeft het mannetjeszwijn doodgeschoten.

Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht (KNVvN) op haar website. Het incident gebeurde rond half negen nabij restanten van een oude museummuur.

Het gezin met drie kinderen en een buurjongen maakte volgens de KNVvN een rondje over de Hoge Veluwe toen ze het wilde varken zagen bij de muur. Een jachtopziener van het park en een collega van Staatsbosbeheer kwamen even later toevallig ter plekke. Zij zagen dat het dier onnatuurlijk gedrag vertoonde en vroegen de aanwezigen om afstand te houden.

Toch viel het zwijn aan, gaf een 6-jarig zoontje een tik, waardoor deze opzij viel, en richtte zich vervolgens op de jachtopziener. Die verloor zijn evenwicht, waarna hij gewond raakte door een slagtand. Toen restte hem niets anders dan het varken dood te schieten. „Het was puur noodweer. Als ik niet had geschoten, had hij me afgeslacht”, zegt de jachtopziener tegen de KNVvN. 

Achteraf bleek dat het zwijn ontstoken verwondingen had, waarschijnlijk opgelopen tijdens gevechten met soortgenoten.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie