Afbeelding
Comité Dierennoodhulp

Kippen gedumpt in tuin van Edes bruidspaar: ‘Dit is geen geintje, maar pure dierenmishandeling’

10 juli 2021 om 09:25 Dieren

EDE In de tuin van een pasgetrouwd stel uit Ede zijn afgelopen woensdag, hun trouwdag, kippen gedumpt. Het gaat volgens Comité Dierennoodhulp om achttien kuikentjes, drie hanen en vier hennen die door vrienden van het stel aan hun lot werden overgelaten. Een kuiken moest de actie met de dood bekopen omdat het door de volwassen dieren aangevallen werd. ,,Dit is geen geintje, maar pure dierenmishandeling”, zegt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp.

De politie zorgde er uiteindelijk voor dat de dieren opgehaald werden door de dierenambulance, die hen vervolgens naar een tijdelijke opvang bracht. Omdat deze opvang aangaf de hanen niet voor een langere tijd te kunnen opvangen - wat de dood voor de hanen(kuikens) zou betekenen - zocht de dierenambulance contact met Comité Dierennoodhulp. De stichting vond een paar van haar opvanglocaties bereid om de dieren tijdelijk te verzorgen. 

Comité Dierennoodhulp geeft daarnaast aan aangifte te doen bij de politie. De dader(s) zouden volgens de stichting de Wet dieren hebben overtreden door de kippen te dumpen en hen te onthouden van de nodige zorg. ,,Het blijft voor mij onvoorstelbaar dat men zo wreed met zulke kwetsbare dieren om kan gaan. Die kuikentjes zijn nog niet eens een week oud”, zegt Van de Werd. ,,Zoiets doe je niet met een pup of kitten en net zo goed niet met een kuiken of een ander dier.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie