Afbeelding
Provincie Gelderland

Ede vindt debat over terugkeer wolf noodzakelijk

23 november 2021 om 16:04 Dieren

EDE (ANP) Ede vindt het noodzakelijk dat er een breed gedragen, maatschappelijk debat komt over de terugkeer van de wolf in Nederland. ,,Aan de ene kant is de terugkeer van de wolf een bewijs dat natuurbeschermingsactiviteiten succes opleveren. Aan de andere kant is Nederland dichtbevolkt en moeten velen wennen aan de herintreding”, aldus burgemeester René Verhulst van Ede.

Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is bezig met de voorbereiding van het debat, dat in het voorjaar van 2022 moet plaatsvinden.

Ede krijgt op 29 januari 2022 de première van de film WOLF, gemaakt door Cees van Kempen. De eerste voorstelling is in bioscoop Pathé langs de snelweg A12. Voorwaarde voor Ede om mee te werken aan de feestelijkheden rond de première was het debat over de toekomst van de wolf in Nederland, zegt de gemeente.

Van Kempen begon zes jaar geleden aan zijn film over de wolf. Destijds waren er nog geen wolven in Nederland. Toen dat eenmaal wel het geval was heeft de filmmaker zich geconcentreerd op de wolven op de Zuidwest-Veluwe, deels in de gemeente Ede.

,,Deze film geeft een bijzondere inkijk in het leven van een dier dat lang als verloren werd beschouwd voor ons land. We doen in Nederland veel aan natuurherstel en ik hoop dat deze leerzame film bijdraagt aan de balans die we moeten vinden tussen mens en natuur”, vindt burgemeester Verhulst.

WOLF is vanaf 3 februari voor publiek te zien in de bioscopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie