‘Den Haag is uit op sanering pluimveesector in Gelderse Vallei’

30 november 2022 om 17:00 Dieren anp / Sander Koning
Politiek Den Haag is uit op een forse sanering van de pluimveehouderij in de Gelderse Vallei.  Dit stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).
Politiek Den Haag is uit op een forse sanering van de pluimveehouderij in de Gelderse Vallei. Dit stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

EDE Politiek Den Haag is uit op een forse sanering van de pluimveehouderij in de Gelderse Vallei en doet dit onder meer op basis van een rapport dat ‘politiek wordt misbruikt’.  Dit stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), die maandag in Nijkerk een drukbezochte avond organiseerde over het Nationaal Plan Landelijk Gebied (NPLG) van de ministers Adema (Landbouw) en Van der Wal (Natuur en Stikstof).

In congrescentrum De Schakel in Nijkerk waren zo’n honderd bezorgde pluimveehouders aanwezig. Ook online werd de bijeenkomst door vele kippenboeren gevolgd. Volgens de vakbond grijpen de ministeries alles aan om de (pluim)veehouderij te laten krimpen in de Gelderse Vallei, met name op het gebied van stikstof en het risico op zoönoses: infectiezi..

PREMIUM
Afbeelding
Sport Otterlo krijgt dik op haar broek
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.