11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede

1 december 2022 om 18:29 Dieren Tips van de redactie Robert Jan de Bruin
honden
honden

EDE ‘11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede. Die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde´, als variant op een liedtekst over 17 miljoen mensen. De viervoeters laat je in hun waarde, maar nogal wat eigenaren kunnen wel een handleiding gebruiken wat wel en niet is toegestaan. De gemeenteraad heeft er de afgelopen jaren meerdere keren om gevraagd, maar nu is hij er dan, het ´beheerplan hondenvoorzieningen 2022-2026´. Er zijn trouwens in de afgelopen vijf jaar 888 honden bijgekomen. 

Er was hier en daar twijfel of de geïnde hondenbelasting ten goede kwam aan voorzieningen voor honden en hun eigenaren. Wat voor voorzieningen er zijn, of er nog bij komen en wat de toekomst brengt. Het beheerplan geeft daarin meer duidelijkheid.

PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
PREMIUM
Afbeelding
Tafeltennis Landelijke herentafeltenniscompetitie op de schop

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.