Startduw van de recordpoging door Hugo Schalk en zijn zus, aangemoedigd door Jack van Gelder en vele toeschouwers
Startduw van de recordpoging door Hugo Schalk en zijn zus, aangemoedigd door Jack van Gelder en vele toeschouwers Stichting OPEN en Road2Work.

Edese wereldrecord poging laptop domino geslaagd

8 juni 2022 om 15:13 Duurzaamheid

EDE ,,Weet iedereen nog hoe het met de dominomus in 2005 is afgelopen?”, waarschuwde Jack van Gelder bij de start van de wereldrecordpoging laptop-domino bij Road2Work in Ede. De waarschuwing bleek achteraf niet nodig. Met 1653 omvallende oude laptops is het oude Belgische record van 754 verpulverd.

Het evenement is op touw gezet om op ludieke wijze de boodschap van recycling en hergebruik over de bühne te krijgen. Het record is gevestigd met herbruikbare of recyclebare laptops als dominostenen. Alle laptops die gebruikt worden, gaan na afloop een recycle- of hergebruik traject in. De stichting achter de Wecycle-inleverpunten en -campagnes en het sorteer- en demonteerbedrijf uit Ede vragen hiermee aandacht voor het nut van hergebruik en recycling bij de verduurzaming van de samenleving. 

Met deze actie willen Stichting OPEN en Road2Work laten zien dat alle afgedankte elektrische apparaten in aanmerking komen voor een tweede leven (hergebruik dan wel recycling). In 2020 werd in Nederland circa 125,5 miljoen kilo aan e-waste ingezameld. 

Edese wereldrecordpoging laptop-domino bij Road2work
Gezonde spanning voorafgaand aan de wereldrecordpoging laptopdomino
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie