Afbeelding
Regio Foodvalley

Nieuw Fermentatielab op Smaakpark Ede helpt bij ontwikkeling plantaardige producten

Duurzaamheid

EDE Op het terrein van het Smaakpark in Ede is binnenkort een nieuw, innovatief Fermentatielab te vinden. In dit lab zullen plantaardige producten smaakvoller worden gemaakt, de houdbaarheidsdata worden verlengd en zullen reststromen worden verwerkt. Daarmee zal het lab bijdragen aan de versnelling van de eiwittransitie.

Het grootste deel van de financiering van het lab is afkomstig vanuit de Regiodeal Foodvalley. Dit gezamenlijke initiatief van FoodvalleyNL en de Wageningen University & Research (WUR) stimuleert bedrijven, ondernemers en instellingen om de faciliteiten te gebruiken of te delen. Smaakpark Ede zal in dit geval eigenaar en medegebruiker zijn van het Fermentatielab.

Door het Smaakpark wordt al een aantal jaren geëxperimenteerd met fermentatie. ,,FoodvalleyNL merkte dat op en wees ons op een subsidie om het verder uit te bouwen”, vertelt Christian Weij, directeur van het Smaakpark. Diverse organisaties hebben al ingetekend om gebruik te gaan maken van het lab, zoals Aeres MBO Ede en WUR.

advertentie
advertentie