Afbeelding
Gemeente Ede

Wethouder Meijer benoemd tot ‘foodheld 2022’

Duurzaamheid

EDE Wethouder Leon Meijer van Ede is benoemd tot ‘foodheld 2022’. Dat heeft Food100 bekend gemaakt. In totaal zijn er zes ‘foodhelden’ benoemd.

,,Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. Ongezonde eetgewoonten, verlies aan biodiversiteit, ongelijke machtsverhoudingen en klimaatopwarming zijn slechts een greep uit de enorme hoeveelheid ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden”, aldus Food100. ,,Gelukkig staan er mensen op die geloven in beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen. Zonder hen geen verandering. Daarom willen wij hen met Food100 aanmoedigen en een podium bieden.”

Jaarlijks stelt een onafhankelijke jury een lijst samen van de ,,gevestigde leiders en aanstormende talenten uit de gehele voedselketen. We hebben namelijk de jonge én de oudere generatie nodig voor verandering. De Food100 bestaat daarom uit 50 changemakers van onder de 35 jaar en 50 gamechangers van boven de 35 jaar. Door deze mensen een podium te bieden en de lijst publiekelijk te maken, hebben de voedselveranderaars op en buiten de lijst de mogelijkheid om met elkaar nog meer impact te maken.”

,,De lijst met 100 gamechangers in food laat zien hoe groot de vernieuwingsdrang is in het voedselsysteem”, laat de Food100-jury weten. ,,Innovatieve boeren, startups in foodtech, onderzoekers, activisten, fooddesigners, retailers, cateraars, brancheorganisaties: in de hele voedselketen is het bewustzijn de laatste jaren enorm toegenomen. Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als de overtuiging groeit dat een gezonder en duurzamer voedsel mogelijk is.”

Vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar zijn er zes voedselveranderaars uitgeroepen tot ‘foodhelden van 2022’. Onder hen dus ook wethouder Leon Meijer van Ede. ,,Als eerste wethouder Food heeft Leon Meijer stedelijk voedselbeleid in Nederland op de kaart helpen zetten. Hij verbindt daarbij voedselregio’s met elkaar. Het afgelopen jaar heeft hij zich hard gemaakt voor meer gemeentelijke bevoegdheden om gezonde voedselomgevingen te realiseren”, aldus de jury.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
Afbeelding
Grote brand in woning Zuiderkade VIDEO
advertentie