Afbeelding
Toyota

Bedrijven krijgen steun voor proef met mobiele waterstofpomp

27 januari 2021 om 08:52 Economie

EDE De provincie Gelderland en het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) keren in totaal 719.712 euro aan subsidie uit aan een aantal bedrijven die een mobiele waterstofpomp uitproberen. Een van de betrokken bedrijven is Toyota Material Handling Nederland in Ede.

Met een mobiele pomp het gebruik van waterstof voor bedrijfsvoertuigen op eigen terrein uitproberen. Dat is waar het project ‘H2-MilkRun de aanjager voor de waterstof economie’ mee bezig is. De partners ontwikkelen twee vrachtwagens die rijden op waterstof én daarbij gebruik maken van een mobiel waterstof tanksysteem. Het gaat om twee vrachtauto’s in verschillende formaten. 

Bedrijven die bijvoorbeeld gebruik maken van heftrucks, agrarische machines of schoonmaakwagens kunnen nu in de praktijk zelf uitproberen hoe waterstof werkt. De partners van het project H2-MilkRun willen de mobiele waterstofpomp naar het bedrijf brengen (‘pomp komt naar je toe’). Bevalt het, dan kunnen de bedrijven vervolgens overgegaan tot aanschaf van een eigen waterstoftankstation of structurele inzet van het mobiele tanksysteem.

Het consortium H2-MilkRun bestaat uit zeven partners: Mobihy Gendringen, Duurzame Energie Consult (Apeldoorn), Veth Automotive (Duiven), Rijngas (Dinxperlo), Toyota Material Handling Nederland (Ede), WUR (Wageningen), GINAF Trucks Nederland (Veenendaal), en Universiteit Twente (Enschede). Zij ontvangen een totaal subsidiebedrag van 719.712 euro. De totale kosten van het project bedragen 1.452.682 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie