Floor Hofman van verpakkingsloze winkel De Gieterij, Lisette de Jong van Youngwise en rechts Bing Go van Go-Tan.
Floor Hofman van verpakkingsloze winkel De Gieterij, Lisette de Jong van Youngwise en rechts Bing Go van Go-Tan. Percy Cicilia JR

Stingerbol weer in gebruik: podcastserie met en over ‘foodondernemers’

10 mei 2021 om 09:03 Economie World Food Center en Experience

EDE Het imposante bouwwerk op het voormalig kazerneterrein in Ede is voor het eerst sinds maanden weer in gebruik genomen. Daan Overeem van Stichting Stingerbol, verantwoordelijk voor de programmering van de Stingerbol, zegt blij te zijn met het leven in de brouwerij.

In de leegstaande bol werd voor de gelegenheid een geluidsstudio gebouwd. ,,We hebben alles moeten aanleggen, want in het gebouw zelf zijn geen voorzieningen”, vertelt Overeem. Onder leiding van Ron van der Sterren van Proeftuin Ede Wageningen en Lisette de Jong van Youngwise uit Ede werd de productie van een podcast uitgevoerd. ,,We spraken met twaalf gedreven foodondernemers uit de regio Foodvalley over de meest uiteenlopende onderwerpen. Thema’s zoals food en innovatie, groeipijnen, het geheim van verpakkingen, produceren in de korte keten en samenwerkingen komen voorbij.”

,,Het is een hele interessante serie geworden, waarin we ondernemers tegenover elkaar hebben gezet die enorm van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de groot producent van de Indische keuken Go-Tan tegenover de verpakkingsloze winkel de Gieterij of Sanorice van de rijstwafels tegenover ambachtelijk bakker Joris Brood”, vertelt Lisette. ,,We willen weten wat ze bezighoudt, waar ze trots op zijn of waarvan ze ’s nachts wakker liggen.”

Omdat het gebouw rond is, weerkaatst het geluid en dat hebben we opgelost met een tentje binnenin. De echo die je nu hoort in de opnamen is juist wel grappig

De reden waarom de Stingerbol gekozen werd als locatie, is eigenlijk omdat de plek ludiek is en het World Food Center samen met Neon Food Network de initiatiefnemer is voor de podcast. De oude oefenlocatie voor Stingerraketten ligt op het terrein van het World Food Center, daarom was dit volgens de organisatoren de uitgelezen plek voor het vragenvuur tijdens de podcast. ,,Omdat het gebouw rond is, weerkaatst het geluid en dat hebben we opgelost met een tentje binnenin. De echo die je nu hoort in de opnamen is juist wel grappig. Een andere uitdaging was de kou binnen, dus we hebben onze sprekers voorzien van een kruikje op schoot. Maar alle gasten waren ondanks de ontberingen erg onder de indruk van de plek. Het is echt een enorme toffe podcast serie geworden”, aldus De Jong.

Op 12 mei start de eerste aflevering van de zesdelige podcastserie ‘Stinger Food Sessions’. De podcast is te beluisteren via Spotify, iTunes of je favoriete podcast app. Om de twee weken is er een nieuwe podcast te beluisteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie