De fabriek van Coppens Diervoeding in Helmond.
De fabriek van Coppens Diervoeding in Helmond. De Heus

De Heus neemt Coppens Diervoeding over

21 juli 2021 om 09:25 Economie

EDE Koninklijke De Heus in Ede heeft overeenstemming bereikt met de familie Coppens over de overname van Coppens Diervoeding in Helmond. Daar beschikt Coppens over een moderne diervoederfabriek met een capaciteit van 400.000 ton.

,,Coppens heeft een regionale sterke positie verworven binnen de varkens- en vleeskuikensector. De overname past uitstekend in onze ambitie om de productie in Nederland te flexibiliseren, productiecapaciteit uit te breiden en daarmee verdere groei mogelijk te maken’’, meldt De Heus in een persbericht.

De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die overnames toetst aan de Mededingingswet. 

FAMILIEBEDRIJVEN Coppens Diervoeding is opgericht in 1925 en De Heus in 1911. ,,Beide bedrijven delen een lange geschiedenis in het bedienen van de veehouderijsector met kwaliteitsvoeders. Beide familiebedrijven zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij’’, stelt algemeen directeur Hendrik de Vor van Coppens. ,,Al sinds jaar en dag is er over en weer veel wederzijds respect. Veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat de positie van Coppens en haar medewerkers richting toekomst onder de vleugels van De Heus goed geborgd zijn.’’

TIEN FABRIEKEN Door de overname van Coppens ziet De Heus haar productiecapaciteit toenemen. Inclusief de nieuw verworven fabriek in Helmond beschikt De Heus over tien diervoederfabrieken in Nederland. 

Algemeen directeur Co de Heus van Koninklijke De Heus zegt hierover: ,,Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst. In een uitdagende markt wisten wij ons ook de afgelopen jaren positief te ontwikkelen. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en de waardering, die wij van een groeiend aantal klanten krijgen. Marktomstandigheden, behoeftes van consumenten en wensen van supermarktorganisaties veranderen voortdurend. Wij willen onze klanten zo goed mogelijk blijven ondersteunen om te voldoen aan de behoefte van supermarktorganisaties en consumenten aan ketenconcepten. Hiervoor is het belangrijk dat wij voldoende productiecapaciteit en productieflexibiliteit hebben. Met de overname van Coppens zijn wij hier nog beter toe in staat.’’

INTERNATIONAAL De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en het vermarkten van diervoeders. Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan zeventig landen, waaronder productielocaties in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Brazilië, Zuid-Afrika, Servië, Spanje, Portugal, Myanmar, Indonesië, India en Vietnam. In China heeft  De Heus een strategische alliantie met Wellhope Agri-Tech Co Ltd. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan zevenduizend medewerkers. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie