Merly Rensenbrink (links) is Calluna de 64e Maxima Baaij (rechts) isErica 45e.
Merly Rensenbrink (links) is Calluna de 64e Maxima Baaij (rechts) isErica 45e. Theo Beumer

Meryl en Maxime nieuwe Heidehoogheden

2 september 2019 om 21:30 Evenementen Heideweek 2019

EDE De Heideweek is zaterdagavond groots afgesloten met de slotavond op het Kuiperplein, waar onder andere rapper Kraantje Pappie het publiek in beweging wist te brengen. De avond was het slotakkoord van de zomervakantie in Ede. ,,Het was een fantastische Heideweek", blikt Heideweek-voorzitter Gilbert Meurs terug. Maandagavond werden de nieuwe Heidehoogheden, voor de Heideweek van volgend jaar, bekendgemaakt. De 24-jarige Meryl Rensenbrink zal Heidekoningin Calluna de 64e zijn en Maxime Baaij Heideprins Erica de 45e. De hoogheden vertegenwoordigen een jaar lang de gemeente Ede en de Heideweek.  

,,Meryl is mijn naam, wat zowel door kinderen als volwassenen op allerlei manieren uitgesproken wordt. De diversiteit om mijn naam te kunnen uitspreken, is ook een metafoor voor mijn diverse interesses wat mij in het dagelijks leven zoal bezighoudt", geeft Rensenbrink aan. Heideprinses Baaij vult aan: ,,Ik heb me opgegeven omdat ik benieuwd ben naar hoe het is om zo'n leuk avontuur aan te gaan. Ik weet nu zelf al een paar maanden dat ik Heideprinses ga worden en alleen dat is al superspannend."

TERUGBLIK Voorzitter Gilbert Meurs blikt terug op de afgelopen Heideweek: ,,We hebben prachtig weer gehad, op de flinke regenbui van zaterdagavond na", geeft hij aan, verwijzend naar een regen- en onweersbui van een klein halfuur tijdens de festiviteiten op het Kuiperplein. Volgens de organisatie waren er ruim 8.500 bezoekers binnen de hekken van het Kuiperplein. ,,Tel daar nog eens zeshonderd sponsoren bij op en we komen op ruim 9.000 bezoekers", zegt Meurs. Volgens de organisatie heeft de Heideweek in totaal tussen de 200.000 en 250.000 bezoekers getrokken.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie