oogstfeest bij Doesburgermolen zaterdag 14 september

6 september 2019 om 13:44 Evenementen Deel je nieuws

Ook dit jaar is het terrein rond de Doesburgermolen (Doesburger molenweg 2 Ede) weer het toneel voor het Oogstfeest. Op zaterdag 14 september organiseert de stichting Buurtschap Doesburger Eng deze feestelijke dag.

Het oogstfeest valt ook dit jaar samen met de Open Monumentendag. Een mooie gelegenheid het indrukwekkende mechaniek van de molen in werking zien. 

Van 11.00 uur tot 16.00 uur is op het molenterrein een streekmarkt. Op de marktplaats worden diverse oude ambachten gedemonstreerd: het handmatig maken van klompen, het vlechten van bijenkorven, het houden van bijen, het roken van forellen. Een kunstschilder toont zijn werk.

Op de markt zijn allerlei smakelijke producten te koop. Zo zal er onder andere Doesburger Eng bier, Joris’ natuurbrood en  Brandrood kaas verkrijgbaar zijn.  Verder Betuwe wijnen, worst, gerookte forel, chutneys, pannenkoeken, boerenijs en chocoladelekkernijen.

Daarnaast wordt andere aantrekkelijke waar te koop aangeboden: schilderijen, Happy Bee planten, klompen, zeepjes, lood-op-glas paneeltjes,  kleurrijke kleden van de Kinderen van de Evenaar enz. De verkopers in de kramen vertellen u graag hoe hun producten, vaak op ambachtelijke wijze, zijn vervaardigd. 

En dit alles onder de gezellige klanken van accordeonmuziek. 

’s Middags staan op het grasland nabij de molen oude landbouw-voertuigen en -werktuigen tentoongesteld. Met een antieke dorskast wordt het ingehaalde graan uit de Eng tot korrels en stro verwerkt. 

De kinderen hoeven zich niet te vervelen. Ze mogen zich laten schminken en spelletjes spelen.

Na het middaguur vertrekt vanaf het molenterrein regelmatig een trekker met huifkar voor een rondrit door de Doesburger Eng.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie