Oogstfeest op Wagenings Wijngoed
Oogstfeest op Wagenings Wijngoed Janet Mol

Oogstfeest op het Wagenings Wijngoed

9 september 2019 om 20:35 Evenementen Deel je nieuws

Op zondagmiddag 22 september is het feest in de wijngaard! Wagenings Wijngoed viert de oogst. Er zijn leuke activiteiten en met een beetje geluk kunt u nog de laatste zoete druiventrossen zien hangen en proeven. Dit jaar presenteert het Wagenings Wijngoed een nieuwe rode wijn en speciale hapjes bij de witte wijn van 2018. Pak deze kans om deze bijzondere lekkernijen te proeven en geniet van de muziek, gezelligheid en natuurlijk van de wijnen. U bent van harte welkom in de wijngaard tussen 14:00 en 18:00 uur.

“Dit jaar was de zomer heel wisselend, veel zon, maar ook periodes met regen. Het is nog spannend hoe dit gaat uitpakken”, aldus de wijngaardenier van Wagenings Wijngoed Esther Schoenmaker. “De druiven moeten nog even rijpen”. Vanaf half september gaan we oogsten, met hulp van veel vrijwilligers. Op de dag van het oogstfeest op 22 september kunt u nog een deel van de druiven zien hangen. 

Het Wagenings Wijngoed presenteert op het oogstfeest de Regent van 2017. De eerste kans om deze mooie wijn te proeven! Nieuw is ook dat speciaal bij de witte wijn van 2018 hapjes geserveerd worden. Op deze manier komt de wijn nog beter tot zijn recht. Naast de wijn zijn er ook andere proeverijen. Leer bijvoorbeeld hoe je dolma’s van wijnbladeren maakt en maak kennis met Chinese yoga, midden in de wijngaard. En wist u dat er nu ook bonbons met onze Wagenings Vlam zijn? Op het oogstfeest kunt u ze proeven. Net als de heerlijke ‘Franse’ kaasjes uit Wageningen van Madame Fromage en hapjes van Food of Cultures! En ook pluktuin De Bosrand laat producten proeven. Het duo Radiant Wood en Geert Jan van den Burgt zorgen voor de muzikale omlijsting. Kortom, allerlei ingrediënten voor een heerlijke middag op het Wagenings Wijngoed. U bent van harte welkom tussen 14:00 en 18:00 uur. Bekijk voor het volledige programma de website: wageningswijngoed.nl.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie