Openingsfilm Soufra
Openingsfilm Soufra Killian Best

Festival vol films en lokale producten

28 september 2019 om 07:03 Evenementen

EDE De derde editie van het Food & Film Festival staat weer voor de deur. In vier dagen op reis over de wereld. In Cultura zijn films te zien en lokale producten te proeven. Films die te zien zijn: The biggest little farm, Soufra, H.O.P.E., Babbette's Feast en Sjakie en de chocoladefabriek.

Het Food & Film festival opent dit jaar op donderdag 10 oktober met een gezamenlijke maaltijd. De vrouwen van COOK bereiden een maaltijd voor iedereen die wil proeven van de culturele diversiteit in Ede. De maaltijd wordt gevolgd door de vertoning van de prachtige documentaire 'Soufra'. Deze film gaat over Mariam Al Shaar, die woont in een vluchtelingenkamp in Beiroet, Libanon. Na de film praten de kijkers na over de film en de rol die voedsel kan spelen bij de emancipatie van vluchtelingen en nieuwkomers én er zijn lekkere hapjes van de Big Sis meiden.

BABETTE'S FEAST Op vrijdagmiddag 11 oktober is de film 'Babette's Feast' te zien. Na 14 jaar krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit om een enorm Frans feestmaal te maken. Na de film volgt een gesprek met dominee Caroline Oostveen.

Op vrijdagavond is de documentaire The biggest little farm te zien over cameraman John Chester en zijn vrouw Molly die een stuk grond aanschaffen buiten Los Angeles stad om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Na de film volgt een gesprek over de ontwikkeling van circulaire landbouw. Is dit de toekomst en zo ja, hoe valt dit dan toe te passen in de Edese omgeving en agrarische sector?

ROALD DAHL Zaterdagmiddag 12 oktober zijn kinderen en hun (groot)ouders welkom om lekker te spelen, om te zien hoe een echte foodprinter werkt, om geschminkt te worden én om lekkere snoepjes te maken bij het winkeltje Lammert in de Bospoort. Na al deze activiteiten kunnen zij de de film 'Sjakie en de chocoladefabriek' zien. Zaterdagavond is het Roald Dahl diner, tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld.

HEEL EDE BAKT Tijdens het festival wordt een taartenbakwedstrijd gehouden. Op zondagochtend 13 oktober maken Cas Wolters, bekend van Heel Holland Bakt, en Joost Mekking van Banketbakkerij Mekking in Bennekom, bekend wie de lekkerste taart heeft gebakken. Aanmelden kan via het formulier op de website van Cultura.

H.O.P.E. Het festival sluit met de documentaire H.O.P.E. Is het mogelijk obesitas, allergieën, diabetes, hartaandoeningen of kanker te verminderen door over te stappen op een plantaardig dieet, wat ook nog eens beter is voor de planeet. Na de film een nagesprek met Tom van Loenhout, cardioloog van het ziekenhuis Gelderse Vallei en voorzitter van de Alliantie Voeding in de zorg.

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met CVVE, COOK, Stichting Sabiel, Smaakstad Ede, LTO Gelderse Vallei en Bespreek het samen. Voor meer informatie en alle activiteiten zie ook www.cultura-ede.nl/theater/food&filmfestival

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl, of via 0318-672800. Cultura, Molenstraat 45, Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie