Afbeelding
Friends on Ice

Coronavirus doet Friends on Ice de das om: evenement gaat niet door

6 september 2020 om 10:44 Evenementen Coronavirus

EDE Friends on Ice gaat dit jaar niet door. Door het coronavirus is het onverantwoord om het populaire Edese schaatsevenement te laten plaatsvinden. ,,Het is heel erg jammer, maar het is niet anders”, laat eventmanager en organisator Guus Wijnsouw weten. 

Rik Bronkhorst 

De afgelasting van het evenement hing al een behoorlijke poos in de lucht, maar zaterdag is de knoop door het bestuur van Friends on Ice definitief doorgehakt. ,,Ondanks dat de berichten over een eventueel vaccin tegen corona gunstig zijn, kunnen we niet vooruit kijken. De beslissing is door ons daarom een behoorlijke poos uitgesteld, maar we komen tot de conclusie dat we niet anders kunnen. Anderhalve meter schaatsen is voor ons echt geen optie. Dat is niet gezellig en dat werkt ook helemaal niet. Los daarvan is het ook onmogelijk te handhaven.” 

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Organisator Guus Wijnsouw heeft tot zijn spijt moeten besluiten Friends on Ice voor dit jaar af te gelasten. - Foto: Ted Walker

‘GROTER EN MEER RUIMTE VOOR DE KLEINTJES’ Dat betekent dus dat er op Raadhuisplein van begin december tot medio januari niet geschaatst kan worden. ,,Erg zonde”, vindt Wijnsouw. Dat zegt hij mede, omdat het evenement elk jaar de verwachtingen weer weet te overtreffen. Vorig jaar bezochten ongeveer 21.000 bezoekers de schaatstent, het jaar daarvoor waren dat er drieduizend minder. De kans was dan ook aanwezig dat het evenement dit jaar nóg groter zou worden. ,,Dit zijn we zeker aan het onderzoeken”, vertelde Wijnsouw in januari aan deze krant. Op dat moment kon hij nog niks bevestigen. ,,Maar we zijn bezig om te kijken of de baan volgend jaar groter kan en of we meer ruimte voor de kleintjes kunnen bieden.” Het blijkt dus allemaal niet nodig. 

Iedereen kijkt altijd zeer naar het evenement uit

De leveranciers van deze editie zijn inmiddels afgezegd. ,,Daar hebben ze alle begrip voor”, gaat Wijnsouw verder. ,,Iedereen snapt natuurlijk dat het nu niet door kan gaan. We hebben al vijftien jaar ervaring en kennen onze leveranciers goed. Voor hen is het natuurlijk ook heel jammer. Iedereen kijkt er altijd zeer naar uit.”  

ADERLATING Het afgelasten van het evenement levert de organisatie ,,gelukkig” geen financiële strop op. ,,Wat dat betreft zijn we er vroeg genoeg bij. Het is namelijk niet zo dat wij al uitgaven hebben gedaan. De enige aderlating is de opbrengst van dit jaar, want die is er namelijk niet.” 

In 2021 hoopt Wijnsouw wel weer een mooi schaatsevenement te organiseren. ,,En als het kan nog wel wat eerder dan gepland. Misschien doen we wel heel gek en organiseren we in april al een editie.” Voor het zover is moet er nog wel het een en ander uitgezocht worden. ,,Ik beloof daarom ook nog niks”, besluit hij. ,,Maar wie weet en zeg nooit nooit.”  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie