Openluchtexpositie van Salman Ezzammoury
Openluchtexpositie van Salman Ezzammoury onbekend

Nieuw seizoen Dante weer van start

18 september 2020 om 10:28 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Donderdag  24 september opent Cultura weer haar deuren voor een nieuw  seizoen van Cultureel Café Dante.  We raden u aan op tijd te komen om verzekerd te zijn van een plek, aangezien er in verband met de veiligheidsregels rondom covid-19  maar plaats is voor 60 personen.

De avond wordt muzikaal afgetrapt met Barth. Bart Hanswijk is muziekproducer en componist uit Ede en maakt  instrumentele elektronische neoklassieke  muziek. Rust is in zijn muziek fundamenteel. Spanning zonder te haasten en kalm zonder traagheid, de stukken zijn puur en authentiek en delen de diepe kracht  van muziek, een rustpunt in een wereld die altijd aan staat. Kortom, een goed begin van de avond.

De bekende Edese beeldend kunstenaar en fotograaf Salman Ezzammoury komt vertellen over zijn nieuwe expositie bij het natuurcentrum Veluwe,  in de maanden september, oktober en november. Een bijzondere expositie omdat hij geheel in de buitenlucht plaats vindt. Het leidmotief van de expositie is Vrijheid; vieren, herdenken en doorgeven. Voormalig stadsdichter Harry Oonk zal zijn speciaal voor deze expositie geschreven gedicht hierbij voordragen.

De Dante-column zal deze maand verzorgd worden door Teunis Bunt.

Het akoestische duo Mood, bestaande uit zangeres Mieke en gitarist Marty brengen op geheel eigen  wijze mooie covers ten gehore. Hun repertoire bestaat  uit fijne easy listening songs, die misschien wel herkenbaar zijn, maar dan overgoten met een Mood-sausje. Zij zullen deze avond twee keer optreden.

Hierna is Edgar van Asselt te gast en zal vertellen over `Roadmap to Freedom- You`re in the Army now`. Een serie jazzconcerten die plaats vinden in Huis Kernhem. Roadmap to Freedom is een programma dat de historische gebeurtenissen van september 1944 t/m de zomer van 1945 vertaald in een actueel en cultureel programma dat toegankelijk is voor een groot publiek. De concertserie brengt een hommage aan jazzhelden die hun loopbaan begonnen zijn in de US Army. Elke keer zal er een bijzondere solist uit de Nederlandse of internationale jazzscene te gast zijn.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, Molenstraat 45. Het programma start om 20.15 uur en zal rond 22.30 uur eindigen. Gratis parkeren op het Kuiperplein.

De volgende Dante is 22 oktober. Houdt ook de Facebookpagina in de gaten en de website www.ccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie