Wethouder Ede opent het groene schoolplein van CNS-basisschool Prins Floris

12 oktober 2020 om 16:02 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op 16 oktober a.s. wordt in Ede in de wijk Veldhuizen bij CNS-basisschool Prins Floris het groene schoolplein onthuld. Twee jaar lang is er door ouders, kinderen en het team van de Floris hard gewerkt om dit te realiseren. Het resultaat mag er zijn: een natuurlijke leeromgeving in de buitenlucht. Een plek waar kinderen kunnen ontdekken en spelen.

Twee jaar lang zijn er door de school meerdere acties opgezet. Een architect heeft het plein ontworpen met input van de kinderen en vanaf volgende week is het resultaat zichtbaar. Bekend stemacteur Frans Limburg komt de kinderen een mooi verhaal vertellen, speciaal geschreven voor de school. Het verhaal – dat zich afspeelt in de tijd van de Graven van Gelre - vertelt over een jongetje Floris die allemaal avonturen meemaakt.

Aansluitend zal wethouder Leon Meijer, samen met tuinarchitect Paul Paardekooper, het schoolplein openen.

Met een school die de hele dag groen kleurt willen wij iedereen de kans te geven de opening live te zien en tegelijkertijd de veiligheid waarborgen. Leerlingen, leerkrachten, ouders, omwonenden en belangstellenden zullen de opening via een livestream kunnen volgen. De kinderen kunnen aansluitend van hun plein gaan genieten.

Alette Burghout, directeur Prins Floris: “Wij zijn ontzettend trots op onze school en het resultaat van ons groene plein. We kunnen de kinderen nu een mogelijkheid bieden om buiten te leren, samenwerken en ontdekken terwijl ze spelen.”

Leon Meijer, wethouder Gemeente Ede: “Een mooi initiatief om kinderen de ruimte te geven alle zintuigen te gebruiken om te leren. Onderwijs houdt niet op bij de muren van de school.”

Rob Sakko, bestuurder CNS Ede: “Wij hebben onze leerlingen gevraagd wat hun wensen waren voor hun school. Een groener schoolplein, werd vaak terug gegeven. CNS Ede neemt het advies van de leerlingen graag ter harte en steunt dit prachtige initiatief.”

De opening op 16 oktober om 13:00 uur is live te volgen via een link. Om 13.30 zullen de wethouder en de tuinarchitect het plein openen. Pers is welkom en wordt verzocht vooraf contact op te nemen via h.laurier@cnsede.nl

U kunt de link voor de opening ontvangen of aangeven fysiek bij de opening aanwezig te zijn. In het laatste geval zullen wij zorgdragen voor een toegewezen locatie om de RIVM richtlijnen te kunnen handhaven.

 

Voor meer informatie:

Helma Laurier, Bestuurssecretaris, Hoofd Communicatie, Marketing CNS Ede

M. 06 42332647

E h.laurier@cnsede.nl

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie