Beeld © JoniIsraeli.com
Beeld © JoniIsraeli.com Joni Israeli

Speelgoedbeurs Recycle Sint in Ede geannuleerd wegens corona

5 november 2020 om 10:56 Evenementen

EDE De dames van Recycle Sint Ede, Carina Witter en Jorieke Visser, hebben geen vergunning gekregen voor de verkoopbijeenkomst van tweedehands speelgoed op 13 november. ,,We kregen het dinsdag te horen", vertelt Carina Witter aan Edestad.nl. Dat betekent dat de tweede editie van Recycle Sint in De Kei in Ede geen doorgang kan vinden, melden de dames op Instagram. 

Naast het uitblijven van een vergunning zijn alle publieke gebouwen, zoals buurthuis De Kei, voor twee weken gesloten. ,,Het was een 'en-en'-situatie.

Recycle Sint zou geen Sint zijn als het nieuws niet in de vorm van een gedicht kwam. ,,Een vergunning kan niet worden afgegeven, want het virus wordt nog steeds doorgegeven. "Blijf toch lekker thuis", zei Rutte deze week weer. En dat begrijpen wij, maar het doet ons groene hartje toch zeer." 

VEEL ANIMO Tijdens de pilot in 2019 bleek veel animo voor de verkoop en koop van tweedehands speelgoed, en dat was dit jaar wederom het geval. ,,We hadden dit jaar dubbel zoveel aanmeldingen gekregen, tegen de zestig aan, van mensen die op 13 november speelgoed wilden komen brengen", vertelt Witter. De online inschrijving voor kopers stond nog niet open. ,,We hadden echt verwacht dat het storm zou gaan lopen."

De Recycle Sinten kregen meermaals de vraag of online verkoop geen optie was. ,,Van een beurs worden wij heel blij, maar online verkopen doen wij echt niet graag'', schrijven de dames in het gedicht. Witter licht dat telefonisch toe: ,,We hebben het overwogen, maar we worden gewoonweg heel gelukkig van de aspecten van een (offline) beurs. We genieten van de ontmoetingen met mensen. Dat heb je online niet."

ANDERE OPTIES Ook zonder de Recycle Sint kan sinterklaas duurzaam gevierd worden, vertelt Witters. ,,Ede heeft veel koopjeshoeken en marktplaatsen. Maak daar gebruik van." Ze geeft nog een tip: ,,Houd het beperkt. Vul bijvoorbeeld een nieuw kledingstuk aan met tweedehands speelgoed en een leuk boek. Beperk en ga niet over de top: kinderen hebben het vaak niet nodig." 

De Recycle Sinten hopen dat het evenement volgend jaar een groot succes wordt. ,,We krijgen heel veel lieve reacties, wat laat zien dat er veel vraag naar is. Daar worden we blij van: dat we mensen kunnen inspireren om voor duurzaam te gaan." 






Dit bericht bekijken op Instagram









?? Lieve Recycle Sint-troepen, Hij komt, hij komt... Ondanks COVID en mondkapjes gingen we van start met goede moed en positiviteit, Want als we het niet gewoon zouden proberen, kregen we vast en zeker spijt! Locatie geregeld, vergaderd, nog een keer vergaderd, flyers gedrukt en deze liggen klaar, Er was e´e´n grote maar... Een vergunning kan niet worden afgegeven, want het virus wordt nog steeds doorgegeven. “Blijf toch lekker thuis”, zei Rutte deze week weer. En dat begrijpen wij, maar het doet ons groene hartje toch zeer. Er was al veel speelgoed uitgezocht en het stond al klaar. We hadden al een lijst met aanmeldingen van ~heb ik jou daar. “Is online verkoop een optie?”, was dan ook een terechte vraag. Van een beurs worden wij heel blij, maar online verkopen doen wij echt niet graag. We hopen dat jullie via andere manieren, toch de feestdagen duurzaam en op een fijne manier kunnen vieren. Lieve mensen, bedankt voor jullie enthousiasme en meer! Wees niet getreurd, in 2021 zijn we er weer! Lieve groet! Jorieke en Carina

Een bericht gedeeld door  Recycle Sint Ede (@recycle.sint.ede) op

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie